torsdag 8 april 2010

Israel vackrare än någonsin


Israel står i blom och det är oerhört vackert. När jag nu under två dagar har stått på kullarna i Galillen och sett ut över sjön Gennesaret så känns det som att Galiléens pärla är vackrare än någonsin. Blomsterprakten är storslagen och Orchideträden är imponerande i sin vita, lila och röda blomning. Någon sa idag, jag visste att det skulle vara vackert men att det var så här vackert det anade jag inte. Dagen har varit solig och varm, men på morgonen var det nästan en dramatisk molnformation över Golanbergen, jag tog en bild från hotellrummet….

En annan kommentar var. Vi var här på 70-talet och då tyckte jag inte att maten var särskilt god, men nu är det ju jättegod mat. –Det är sant, de stora frukost buffén med 30 olika sallader, grönsaker, ostar, bröd, omeletter m.m. är så bra, och på kvällen middagsbuffén.

Trots all denna fina inramning så är det känslan av att vara i Israel, se och uppleva platserna där Jesus själv har gått som gör Israelresan till något utöver det vanliga. Igår hade vi en trevlig presentationskväll med gruppen. 2 deltagare sa spontant, den här dagen med båtturen på sjön Gennesaret och Saligprisningarnas berg är värt hela resan, resten är bonus.

Idag stod vi vid den mäktiga utdöda vulkanen Har Bental och skådade ut över syriska slätten. Här nere på slätten stod ett av historiens stora pansarslag i oktober 1973. Oddsen var illa för Israel, men enligt vår guide Joen förundrades många soldater då de under krigets första dramatiska vecka såg en mäktig hand i molnformationen på himlen vila över Golanhöjderna, det kändes som om Guds hand hjälpte Israel till seger i ett av den unga nationens värsta ögonblick.

Tre systrar från Tollarp är med och sjunger på resan, de går under namnet Svensas töser och det sjunger helt underbart, och vilket härligt sångval de har, maken till en av ”töserna” heter Tony och han sjunger ibland solo på versarna. Pastor Leif Svensson hjälper mig med de olika gudstjänsterna. Ja stämningen är på topp så här långt…. Ikväll har vi kommit till JERUSALEM…..

1 kommentar:

  1. Vilken känsla det är att stå och se ut över Gennesarets sjö. man kan göra det i timmar utan att tröttna.
    Det sägs att nivån har höjts från ifjol.

    SvaraRadera