lördag 24 april 2010

Askmolnet och vulkanen Eyjafjallajökull

Under en veckas tid var det fullständig kaos i all flygtrafik över Europa och folk blev strandsatta över hela världen. Vi har sett TV bilder på strandsatta svenska i en källare vid flygplatsen i Bangkok och än är inte väntan över för en del resenärer.

Den kristna tron är en underbar styrka i livet, inte minst när det stormar. Bibelorden står på kö för att ge vägledning, lugn och förtröstan. PS. 23 ”Herren är min herde… även om jag vandrar i dödskuggans dal fruktar jag intet ont…” Ps 91 ”Den som sitter under den högstes beskydd…”

Det är också en underbar tillgång att tillhöra en församling och en kristen cellgrupp. I den cellgrupp som jag och min fru Carin tillhör så ber vi, läser Bibeln och fika tillsammans varje tisd. kväll. Det är en av veckans höjdpunkter. Vi ber för varandra. Vi är mellan 7- 14 personer. Många gånger då det varit skakigt i Israel eller som nu med askmolnet har de bett för oss. Väldigt många gånger har vi sett påtagliga bönesvar.

Vi kommer inte undan dalarna där fruktan gärna vill ansätta oss, men Psalmisten säger, jag fruktar intet ont, TY DU ÄR MED MIG.

När vi landade på Vien flygplats 16 april så fick vi ett bra hotell och dagen efter ordnade det sig med buss på kort varsel trots att det egentligen inte fanns bussar att uppbringa just då. När Tommy Lilja kom till Viens flygplats 20/4 från Israel, ordnade det sig med buss direkt för dom hem till Köpenhamn. När vår grupp med Daniel Viklund och P-O Hårsmar skulle flyga från Arlanda 20/4 så fick Sabratours en luftkorridor och tillstånd att flyga. De berättade att det var det enda planet som fick tillstånd att flyg österut från Arlanda den dagen.
Hans Marklunds grupp kom till Tel Avivs flygplats d. 18 april, det var en av de värsta dagarna då det gällde askmolnet, så de kunde inte flyga, men ett bra hotell vid havet hade faktiskt rum för hela gruppen och där har de bott fram tills idag lördag 24/4 då de reser hem. Hans och hans bror Anders har gjort ett jättejobb, och de är värda dagens ros. Hans har visat stor ledarförmåga, lugn och koncentration och har varit i jour 24 timmar om dygnet för sin grupp och eventuella flygmöjligheter.

Nu ser vi framåt och grupperna går som vanligt och det bokas mycket platser på våra gruppresor.

När det var riktigt skakigt sände jag ett bönebrev till ett antal vänner runt om i världen. En pastor i Indien översatte det till tamil språket och gav till sina bedjare i Coimbatore. Där de har bett till Gud för bra lösningar för våra resenärer och oss.
Mina vänner läs Psalm 23 på nytt idag och kom ihåg HAN vandrar också vid din sida.

NU skapas predikningar. När vi en gång skall landa i den himmelska världen, vid det himmelska Jerusalem, då finns inga askmoln eller flygförbud som kan stoppa den ”landningen” för den som tagit emot Jesus i sitt hjärta, och fått uppleva syndernas förlåtelse. Då kan inte Eyjafjallajökull eller andra naturkatastrofer hindrar den storslagna ingången i den himmelska världen.

Vulkanutbrottet påminner oss om naturens oerhörda krafter och människans litenhet. Vi är så beroende av Guds nåd, hjälp och barmhärtighet.

Ett stort tack till Gud och alla som bett för oss under dessa dagar och tack till alla reseledare, resenärer och medarbetare och partners som samverkat för bästa möjliga lösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar