måndag 28 februari 2011

Min hundrade resa till Israel
Vi har haft en helt underbar resa och jag fattar det knappt själv att Dettman är min hundrade resa till Löfteslandet som fortfarande har en lovande framtid.

En av kvällarna hade min agent, Danny Amir, chef för resebyrån Vered Hasharon ordnat en festkväll där vi firade detta som ett jubileum. Från turistministeriet kom Raphy Ben-hur, senior deputy general manager i Turistdepartementet i Israels regering, och Jerusalems borgmästare skickade en av sina närmaste medarbetare Eli Machines.

De höll tal och uttryckte ett stort tack för våra resor till Israel. Från borgmästaren fick jag en mindre kopia på Döda Havsrullarna samt en mycket fin symbol för Jerusalem, ”Lejonet av Juda”, som jag med glädje skall bära på mitt rockuppslag.
Från Turistministeriet fick jag ett Diplom där de uttrycker sin uppskattning över mina 100 resor till Israel och utnämnd som ”Good will ambassador for Israel”.
Texten fortsätter…. ” vi tackar dig för din djupa och uthålliga kärlek till Israel…”

Turistministeriet gav mig också en hebreisk Bibel med en utmaning att jag skulle lära mig Hebreiska. –Jag kunde dock inte lova detta, men kontrade med att ge dom vars en fin presentbok från vårt vackra land Sverige, där texten var på engelska.

Jag uttryckte också en önskan om ett djupare samarbete mellan Sverige och Israel, där vi hoppas på att svenska regeringen inklusive vår utrikesminister gör mer för att ett sådant samarbete skall fördjupas. Vi är brobyggare med våra resor, och resorna blir som ringa på vattnet. Just nu har vi flera bönder med på denna resa som planera för en resa för bönder från Sverige.

Jag önskade att festkvällen skulle gå i glädjens tecken och passade på att berätta några trevliga historier från alla underbara resor vi haft. Gudien Joen var också med och han fick också representera den grupp av utmärkta guide som hjälpt oss genom åren. Jag fick en ovanlig och mycket fin historie bok om Israel med kopior på brev från Tedor Herzle, Rotschild och korta beskrivningar om Israels moderna historia av Joen. Joen fick en bok om matlagning av mig, så han inte glömmer bort det svenska köket.

Ett särskilt tack till Danny, som är en excellent partner och vi är mycket goda vänner, hans resebyrå är stor med över 30 anställda och vi är hans partner i Sverige. Jag riktade också ett särskilt tack till min fru Carin, utan hennes hjälp och samarbete hade dessa resor inte varit möjliga.

Han hade också inbjudit en dans grupp, som hade en mycket trevlig uppvisning i folkdans, med 3-4 nummer, de fick varm applåder.

Mikael sjöng till slut, ”To God be the Glory”. Jag är mycket medveten om att det är tack vare Guds rika nåd och välsignelse som vi har kunnat genomföra dessa resor. Ja det krävs nästan en bok för att berätta om detta och alla äventyr, den kommer kanske senare, som t.ex. då vi hade gasmasker i bussen, då Israel hotades från Irak…..

Sedan överraskade Vered Ha Sharon med en stor tårta med 100 – jubileet, och på Hotel rummet stod ett stort fruktfat med 100 symbolen.

Turistministern hoppades att vi skulle få anledning att fira 200 –resors jubileum i framtiden då han menade att jag trots allt är ganska ung.
Vet ej om jag har tro för det……

Till slut tack till alla er som har bett för oss och varit med oss på resor, ni är ryggraden i vår reseverksamhet……………….

Kanske vi ses snart igen

Nästa år i Jerusalem………….. (eller tidigare)

1 kommentar:

  1. Stort grattis till de 100!
    /Joachim Sandolf

    SvaraRadera