fredag 4 februari 2011

Dramatik på missionsresa till Filippinerna

Dramatik på missionsresa i Filippinerna
Det tropiska ovädret stängde flygplatsen i Surigao i tisdags, det var klass 3 varning. Vi flög till Cagayan men när vi med bil närmade oss Surigao strömmade vattenmassor över vägen. Det gick inte att köra vidare. DE sa till oss, det är omöjligt att ta sig till Surigao. De räknade med att predikanterna hellre skulle vilat på något skönt hotel. Men nej, syftet med resan var Surigao, konferensen, barnhemmet, risutdelning. Vi behövde inte vandra genom vattenfloderna, folket fixade urholkade trästammar som vi fick åka i.

Vi åkte också flotte längs en sträcka där översvämningarna var mycket svåra. Det strömmade hela tiden mängder med vatten. Risfälten var översvämmade, husen var vattenfyllda, familjer började evakuera, från bergen strömmade vattnet också.

Sträckorna mellan de översvämmande delarna gick vi till fots, åkte motorcykel, eller 3 hjulig taxi.

När vi trodde att allt var klart och vi passerat det översvämmade området och fått tag på en bra bil, så stoppades vi av ett jordras, som skett strax innan vi kom dit. Nu fick vi gå i leran för att komma runt jordraset.

Trots att det var en oerhört dramatisk resa, var det också en oerhörd lättnad när vi tagit oss igenom allt, och vi tackade Gud för hans beskydd och hjälp. Vi var också tagna av den levnadsglädje som vi mötte hos drabbade människor, men 150.000 har blivit hemlösa.

Trosgnistans mission är redo att hjälpa med matutdelning. Vi har en bra partnerorganisation och här skulle det behövas 100.000 kr snarast för insatser bland dessa drabbade. Vi du hjälpa till? Sänd din gåva till Trosgnistan bg 900-7378. Märk talongen ”Nödhjälp Filippinerna”

Stor glädje när vi kom fram till Surigao och mycket folk på mötet på kvällen. Ca. 500 hemlösa som drabbats av regnkatastrofen bor nu i ”vår” konferens hall. Många blev också frälsta ikväll och det var en lång förbönsstund för sjuka. Guds ande flödade över människor. Några blev också helade i Jesu namn.

En tjejkör i kyrkan kallas ”Tamburin dancers”, dessa ungdomar förmedlade en underbar glädje i sin –tamburin dans- Surigao, Filippinerna

1 kommentar:

  1. Vi tar del av era svarigheter fran Teneriffa.DH

    SvaraRadera